jak założył i pasują to czemu nie. No chyba, że czarował i upchnął na chama... to wtedy strach
Stuknięcie przy wrzuceniu pierwszego biegu
Zwiń
X
-
Stuknięcie przy wrzuceniu pierwszego biegu
Witam wszystkich czy ktoś się może orientuje co to może być posiadam akurat (audi a6 c5 )a mianowicie czasami gdy wrzucam jedynkę wchodzi z takim puknięciem ale tylko czasami. Dzieje się tak raz na jakiś czas,np : dojeżdżam do świateł wrzucam luz , następnie wrzucam jedynkę i znowu to pukniecie ,co to może być??
-
-
Zaraz, zaraz- wsteczny nie jest zsynchronizowany i może "haczyć".Zamieszczone przez mike007007powiedziano mi ze stuki przy wbijaniu jedynki lub wstecznego to ewidentne początki kończącej się dwumasy.bo na dojeździe nie wrzuca się 1 tylko 2- 1 służy do ruszania a nie rozpędzania samochodu.Zamieszczone przez DANIEL111dojeżdżam do świateł wrzucam luz , następnie wrzucam jedynkęIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
wrzucam 1 kiedy stoję na światłach i jest ten stuk dokładnie taki sam jak u kolegów wyżej.
no nie wiem czy to dwumas to raczej są inne objawy. Ale zauważyłem jedną rzecz jak wrzucam tą jedynkę spokojnie delikatnie to jest ok bez stuków.Mam podobny objaw. Będąc w serwisie skody na „klimie” poprosiłem o weryfikacje i powiedziano mi ze stuki przy wbijaniu jedynki lub wstecznego to ewidentne początki kończącej się dwumasy.
Ja tutaj doszukiwałbym się raczej problemu z synchronizatorem .
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 19:53 ]
wymiana sprzęgła pomogła.
Komentarz
-
Komentarz